Reacties

8 reacties

 1. Samen met mijn zoontje Biem, 10 jaar oud, een mooie ochtend gehad. Aangepast aan ons niveau een zeer leuke en uitdagende tocht gemaakt. Papa had het soms zwaarder dan Olaf en Biem…..onderweg werd bepaald wat haalbaar en leuk was. Hij kent ieder paadje natuurlijk en dus wisselende techniek en conditie elkaar af. Weinig weg, veel bos en veld met tips en trucs maar vooral fun. Bezoek aan de grot was een echte plus. Leuk om de wielergeschiedenis gegrift in mergel te aanschouwen. Olaf bedankt!

 2. Afgelopen weekend een geweldig leuke tour gefietst, onder de grond door de Gemeentegrotten van Valkenburg, daarna een mooie lus om Valkenburg door het prachtige landschap. Volop genieten met een geweldig leuke gids. De lunch was ook perfect in een gastvrij wielercafe in Sibbe. De ondergrondse tocht was een geweldig leuke ervaring die geen wielerbaan mag missen.

 3. Afgelopen weekend hebben we met een groep vrienden een mooie tocht gemaakt door de heuvels in de omgeving van Valkenburg. Materiaal was door Olaf vooraf allemaal geregeld bij het Shimano Center (top kwaliteit!). De rit zelf was perfect op ons niveau aangepast. Een mooie gevarieerde route, waarbij Olaf ook leuke verhalen over de omgeving vertelde.
  Voor de lunch had hij al een tafeltje gereserveerd bij een wielercafe. Na de lunch hebben we uiteindelijk nog maar kort gefietst omdat de benen bij de meesten van ons aardig verzuurd waren. Hadden we langer doorgewild was dat voor Olaf ook geen probleem geweest.
  Olaf, nogmaals bedankt voor de mooie rit! Onze hele groep heeft er van genoten!

 4. Met Olaf als gids hebben m’n vriendin en ik een prachtige MTB-tocht door Valkenburg gemaakt. Het was voor mij de eerste keer op een MTB, dus gekozen voor een route voor beginners, maar dat smaakt direct naar meer. Olaf gaf goede tips, liet ons de snelheid bepalen, en wist als een ware reisleider nog wat weetjes mee te geven over het gebied. En, niet onbelangrijk, ook een goede lunchplek te regelen aan het einde van een taaie klim. Absoluut een aanrader voor een sportieve activiteit. Olaf, bedankt!

 5. Afgelopen weekend met een groep vrienden een prachtige tocht gemaakt op de mountainbike onder leiding van Olaf. Bij aanvang werd duidelijke uitleg gegeven over het materiaal (top-spul!!) en wat technische aanwijzingen gegeven voor de tocht. De route was erg gevarieerd, van steile klimmen tot pijlsnelle afdalingen, en alles daar tussenin. Het voordeel van Olaf was dat hij kon inschatten waar we als groep behoefte aan hadden en daar de route desgewenst op aanpaste. Tussendoor hebben we een mooie plek gevonden om te lunchen met uitzicht over het prachtige Limburgse heuvellandschap of plateaus zoals ze het hier noemen. Olaf let goed op de veiligheid van de deelnemers en kondigt wat ‘gevaarlijke’ stukken op tijd aan, zodat dit geen probleem is voor iedereen. Tussendoor kan Olaf je van alles vertellen over de omgeving, over Limburg en enkele bezienswaardigheden. Veel beter dan gewoon een route volgen van de bordjes. Na een tocht van ruim 3 uur kwamen we moe maar voldoen en zonder kleerscheuren weer aan bij het startpunt. Olaf bedankt voor deze geweldige ervaring!

 6. Onder leiding van Olaf hebben we met onze vrienden groep afgelopen weekend weer een mooie MTB-tocht gemaakt met uitdagende beklimmingen en mooie uitzichten. Wij schoten persoonlijk nogal te kort in onze voorbereiding, maar gelukkig bleek de rugzak van Olaf een onuitputtelijke bron van onderdelen, bandjes en regenjackjes. En zelfs toen we echt met materiaal pech kwamen te staan onderweg werd zijn vrouw ingeschakeld om spullen te komen brengen, super!!
  Wij kenne Olaf al jaren als een top gozer, en komen dan zeker ook volgend jaar weer terug!

  Groeten uit Zuidland!!

 7. Mijn naam is Robert Gieling en ik heb het afgelopen jaar diverse prachtige MTB-tochten mogen maken onder de bezielende leiding van Olaf, zowel individueel en met een team. De tochten door het Limburgse landschap zijn schitterend en de verhalen van Olaf en de gesprekken met hem zijn inspirerend te noemen. Ik kan het iedereen aanraden!!! Robert Gieling uit Arnhem

  1. We hebben een fantastische tocht gemaakt met een gids Olaf, die de omgeving op zijn duimpje kent. Hij vertelde mij dat hij tientallen routes heeft waar hij uit kan putten. Hierdoor kan op vele momenten de lengte, zwaarte en duur van de tocht aangepast worden naar wens van de groep. Drie van onze groep mannen had geen eigen materiaal, deze werden gehuurd bij Shimano. Wat een top materiaal hebben ze daar voor een voordelige prijs. Olaf had al ruim van te voren gezorgd dat de juiste fietsen waren gereserveerd. We hebben in 3,5 uur een mooie tocht gemaakt van 40 km, met de mooiste uitzichten en leuke en soms ook heerlijk zware klimmetjes. Als we terug komen in Valkenburg om te mountainbiken dan zullen we je zeker bellen Olaf. Dank je wel, je bent een fijne gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *